Вітаємо наших переможців
Вітаємо наших переможців

30.04.2024

У березні- квітні 2024 року пройшли два масштабні заходи у світі спортивного програмування: перший фінал чемпіонату Європи з програмування та Фінал студентського чемпіонату світу з програмування 2023.

Архів ХНУРЕ у боротьбі за екологію
Архів ХНУРЕ у боротьбі за екологію

29.04.2024

Попри всі складнощі нашого часу, військову агресію РФ та спричинені нею руйнування, наш університет продовжує боротися за збереження оточуючого  середовища, мінімізацію використання природних ресурсів та екологізацію навчального та інших процесів.

Активно беруть участь у цьому працівники архіву університету (завідуюча архівом Записова Т.Л., співробітники Даніленко Н.М., Ратій В.А., Вольфсон М.Н.), які з увагою ставляться до навколишнього світу, бережуть природу рідної країни та світові ресурси. До них належать як матеріали (папір, теки, файли та ін), так і енергія. Навіть після пошкоджень, спричинених ракетним ударом 02.01.2024, наш відділ не використовував нагрівальні прилади, рятувалися за допомогою додаткових пластикових фіранок на облямуванні вікон, монтажної піни у щілини та ін.

Яскравий вихідний з Першим серед кращих: як пройшов NURE Open Space в ТРЦ “Нікольський”
Яскравий вихідний з Першим серед кращих: як пройшов NURE Open Space в ТРЦ “Нікольський”

29.04.2024

Упродовж 28 квітня відвідувачі ТРЦ “Нікольський” мали змогу долучитись до різноманітних, активних, корисних та захоплюючих подій, організованих співробітниками, викладачами та студентами ХНУРЕ в рамках проєкту NURE Open Space.

Науковці ХНУРЕ взяли участь у XVI Міжнародній науково-практичній конференції в Ужгороді
Науковці ХНУРЕ взяли участь у XVI Міжнародній науково-практичній конференції в Ужгороді

26.04.2024

Демонструючи прихильність Цілям сталого розвитку, науковці Харківського національного університету радіоелектроніки взяли участь у XVI Міжнародній науково-практичній конференції «Закарпатські правові читання: сталий розвиток та інституційна спроможність в умовах війни: національний та міжнародно-правовий аспекти».

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

26.04.2024

Сьогодні збігає вже 38 років від наймасштабнішого цивільного ядерного інциденту світу, що стався на нашій Чорнобильскій атомній електростанції. Тоді першими удар на себе прийняли 400 робітників станції та пожежники, які приїхали за викликом, але не розуміли масштабу катастрофи та небезпеки радіаційного ураження.

Героям слава!
Героям слава!

25.04.2024

З великим сумом повідомляємо, що 22 квітня 2024 р. на фронті, на війні з російськими окупантами загинув Денис Врюкало, випускник Харківського національного університету радіоелектроніки, який закінчив бакалаврат за програмою “Комп’ютерні науки” (кафедра СТ) і магістратуру за програмою “Системи штучного інтелекту” (кафедра ШІ).

Проведено випробування допоміжного обладнання для зеленої енергетики
Проведено випробування допоміжного обладнання для зеленої енергетики

25.04.2024

24 квітня був проведений захід з випробування допоміжного обладнання  для зеленої енергетики. Використання малих вітрових електростанцій є провідним напрямом у галузі зеленої енергетики, що забезпечує доступність зеленої енергетики для всіх.

Вітрякові турбіни та пристрої вимірювання швидкості й напряму вітру малих вітрякових електростанцій мають переваги перед традиційними, оскільки не становлять небезпеки для птахів та інших диких тварин, особливо в міських умовах. Крім того, вони створюють шум на низькій частоті, непомітний для людей.

УСЕ ПРО ВСТУП 2024: онлайн-вебінар для вступників
УСЕ ПРО ВСТУП 2024: онлайн-вебінар для вступників

24.04.2024

Сьогодні, 24 квітня, відбулася найінформативніша подія про особливості ВСТУПУ за участі Тетяни Вакуленко, директорки Українського центру оцінювання якості освіти.

Співпраця з Управлінням освіти адміністрації Салтівського району
Співпраця з Управлінням освіти адміністрації Салтівського району

24.04.2024

Харківський національний університет радіоелектроніки та Управління освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради, усвідомлюючи необхідність об’єднання зусиль задля утвердження в Україні високих стандартів науково-дослідної, навчально-методичної, організаційної, культурної, виховної та іншої діяльності у рамках здійснення освітнього процесу, уклали Меморандум про співробітництво, який є за своїми умовами та правовим значенням Договором про співробітництво.
Метою Меморандуму є консолідація зусиль у реалізації заходів та проєктів, спрямованих на розвиток освіти і науки у місті Харків, сприяння найповнішому використанню інтелектуального потенціалу сторін.
В.о. ректора ХНУРЕ Ігор Рубан і Лариса Карпова, завідуюча управлінням освіти адміністрації Салтівського району анонсували новий проєкт під назвою “Безпечний простір”, який стартував у ХНУРЕ навесні.
“Наша спільна мета – це сучасна та якісна освіта, а також залучення школярів до цікавих та корисних офлайн подій, попри все, що відбувається в нашій країні та Харкові. Віримо у нашу молодь, турбуємось про її майбутнє вже сьогодні й робимо все задля того, щоб наші школярі ставали першими серед кращих, у тому числі разом із ХНУРЕ.” – зазначив І. Рубан.
В рамках нового проєкту 18 квітня відбувся семінар з підвищення кваліфікації для вчителів Салтівського району міста Харкова, на якому були присутні більше 40 вчителів інформатики та математики.
На семінарі, що проходив офлайн у безпечному просторі ХНУРЕ, з доповіддю “Штучний інтелект у освітньому процесі, виклики, інструменти, алгоритми використання” виступив доцент кафедри штучного інтелекту Олег Золотухін. Доповідь “Кібергігієна під час повномасштабної війни” представив декан факультету КІУ Олексій Ляшенко.
Всі учасники отримали сертифікати з підвищення кваліфікації з використання ШІ в освіті від ХНУРЕ, а захід був корисний не лише для вчителів, але й для учнів, які матимуть змогу ближче знайомитись із сучасними технологіями вже в школі та бути готовими до майбутнього, яке починається вже зараз.
Співпраця з органами місцевого самоврядування сприяє досягненню ЦСР 17 – Партнерство заради сталого розвитку.

ХНУРЕ запрошує відвідати NURE Open Space
ХНУРЕ запрошує відвідати NURE Open Space

23.04.2024

Готовий до надзвичайно захоплюючих вихідних із Першим серед кращих?

Проєкт NURE School триває
Проєкт NURE School триває

21.04.2024

20 квітня у програмі проєкту NURE School були:

– Фрактальна Казка: Магічний світ фракталів (старший викладач кафедри прикладної математики Микита Гвоздєв);

Студент ХНУРЕ Кирило Редькін – переможець міжнародних змагань з Таеквон-До
Студент ХНУРЕ Кирило Редькін – переможець міжнародних змагань з Таеквон-До

18.04.2024

У березні студент факультету АКТ групи АКТАКІТ-20-2 Кирило Редькін у складі національної збірної команди України з Таеквон-до взяв участь у міжнародних змаганнях Roma Open 2024, що відбулись у Римі.