У ХНУРЕ відбулось засідання Вченої ради
У ХНУРЕ відбулось засідання Вченої ради

31.01.2022

31  січня у Харківському національному університеті радіоелектроніки, у дистанційному форматі, відбулось засідання Вченої ради.

Опубліковано Webometrics Ranking of World Universities
Опубліковано Webometrics Ranking of World Universities

31.01.2022

Іспанська Лабораторія кіберметрики («Cybermetrics Lab») оприлюднила черговий січневий випуск рейтингу Webometrics Ranking of World Universities.

Співробітники ХНУРЕ взяли участь у заході «Молодь та індустрія 4.0»
Співробітники ХНУРЕ взяли участь у заході «Молодь та індустрія 4.0»

29.01.2022

28 січня 2022 року співробітники кафедри МТС взяли участь у онлайн-мітапі «Молодь та Індустрія 4.0». Захід проведено за підтримки АППАУ.

Національна кампанія «Молодь та Індустрія 4.0», яка розпочалась на цьому тижні, має багато тем для висвітлення. Таким чином, відтік кадрів та молоді з промисловості, слабкий рівень підготовки молодих спеціалістів та низька ефективність конкурентних стратегій промисловців у протидії цим явищам – три головні виклики, які розглядаються в рамках цієї кампанії. Ці виклики є однаковими на регіональному та національному рівнях й вони є базовими при формуванні цілей та завдань кампанії.Питання навичок й підготовки молоді до Індустрії 4.0 є повністю дотичними до подібних проблем в ЄС, тому дана кампанія та її заходи мають особливий статус від єврокомісії – EU Industry weeks.

Міський голова нагородив студентів ХНУРЕ
Міський голова нагородив студентів ХНУРЕ

27.01.2022

26 січня Харківський міський голова Ігор Терехов нагородив студентів Харківського національного університету радіоелектроніки, які стали стипендіатами Президента України 2021/2022 навчального року.

Марафон здоров’я
Марафон здоров’я

27.01.2022

Шановні колеги, кафедра Фізичного виховання та спорту запрошує Вас прийняти участь у проекті «Марафон здоров’я», який відбудеться з 31 січня по 4 лютого 2022 року у спортивних залах університету (4 поверх головного корпусу).

Для викладачів та співробітників ХНУРЕ кафедра ФВС проводить Майстер класи, з наступних видів спорту: Баскетбол, Волейбол, Бадмінтон, Настільний теніс, Фітнес, Кросфіт, Самбо, Бокс, Кікбоксінг, Легка атлетика, Теніс, які дадуть Вам змогу спробувати себе у різних напрямках рухової активності, проявити себе у змаганнях,  отримати позитивні емоції та гарний настрій, тому що:

У ХНУРЕ відбулась робоча нарада з питань розрахунку ключових показників ефективності діяльності кафедр на 2022 рік
У ХНУРЕ відбулась робоча нарада з питань розрахунку ключових показників ефективності діяльності кафедр на 2022 рік

26.01.2022

25 січня у Харківському національному університеті радіоелектроніки відбулась робоча нарада з питань розрахунку ключових показників ефективності (KPI) діяльності кафедр на 2022 рік.

25 січня  2022 року відбулась робоча нарада з питань розрахунку ключових показників ефективності (KPI) діяльності кафедр на 2022 рік
25 січня 2022 року відбулась робоча нарада з питань розрахунку ключових показників ефективності (KPI) діяльності кафедр на 2022 рік

26.01.2022

Присутній на нараді ректор ХНУРЕ В.В. Семенець зазначив, що заохочення відповідно результату роботи є запорукою сталого розвитку Університету. Кошти для додаткового фінансування кафедр у 2022 році будуть розподілятись, як і минулого року, за системою КРІ.
Аналогічно до формульного фінансування ЗВО, показники KPI кафедр залежать від масштабу освітньої діяльності, публікаційної активності науково-педагогічних працівників (наукометричні показники зі Scopus та WoS), обсягу фінансування наукової діяльності, обсягів надходжень до спецфонду та ефективності використання площі приміщень кафедр.
Науковий керівник ЦІСТ проф. В.О. Філатов повідомив про зміни у переліку показників. У 2022 році до переліку показників було додано контингент магістрів.
В результаті аналізу ключових показників на нараді затверджено вихідні дані та КРІ для розрахунку обсягів фінансування кафедр у 2022 році. Також рекомендовано Вченій раді затвердити ключові показники ефективності (KPI) на 2022 рік.

Вітання до дня народження ректора, професора Валерія Семенця
Вітання до дня народження ректора, професора Валерія Семенця

26.01.2022

Шановний Валерію Васильовичу!
Колектив Харківського національного університету радіоелектроніки щиро вітає Вас з Днем Народження! Бажаємо Вам здоров’я, благополуччя, сил та енергії для подальшої плідної роботи.

Нехай Ваше життя буде сповнене радісних подій, а професійна діяльність  завжди буде відзначена визнанням та повагою.

Міжнародний День освіти
Міжнародний День освіти

24.01.2022

24 січня Міжнародний День освіти, який був вперше проголошений у 2018 році Організацією Об’єднаних Націй, для відзначення ролі освіти для миру та розвитку.

Професор Аврунін взяв участь у роботі форуму THE University Impact Forum: Health & Well-being
Професор Аврунін взяв участь у роботі форуму THE University Impact Forum: Health & Well-being

22.01.2022

20 січня відбувся форум THE University Impact Forum: Health & Well-being, що організував Times Higher Education у партнерстві з університетом Amrita University, India. Гасло форуму – “Unlocking Equitable Healthcare” – можна тлумачити як розблокування рівного доступу до системи охорони здоров’я.

Форум є платформою для обговорення інновацій у сфері охорони здоров’я, глобальної співпраці для покращення якості медичної допомоги та практичних підходів до охоплення послугами охорони здоров’я, які стали важливими, ніж будь-коли за часів Covid-19. Попри пандемію, форум зібрав науковців, політиків та дослідників, щоб обговорити не лише гострі проблеми, але й те, як вони впливають на Цілі сталого розвитку, яких світ намагається досягти до 2030 року. Хоча деякі країни забезпечують доступ до безкоштовного медичного обслуговування, але це все ще рекламується як привілей. Розглядалися такі важливі питання:
Як зробити систему, яка справді працює для всіх громадян? Як ми можемо обмежити вплив соціально-економічного статусу на доступ до належного лікування? Форум визначив спільне бачення з точки зору загальної медичної допомоги та справедливості щодо досягнення ЦСР 3 Міцне здоров’я та благополуччя. Також питаннями на порядку денному були: Актуальність надання універсальної медичної допомоги; Створення міжнародного стандарту щодо справедливості вакцин.

ХНУРЕ та ХНУ ім. В.Н. Каразіна запрошують на CAOL-2022
ХНУРЕ та ХНУ ім. В.Н. Каразіна запрошують на CAOL-2022

22.01.2022

Запрошуємо до участі в 9-й Міжнародній науковій конференції з сучасної оптоелектроніки та лазерів CAOL-2022!

Запрошуємо студентів до участі у «Кубку Університетів»
Запрошуємо студентів до участі у «Кубку Університетів»

21.01.2022

Із ініціативи харківського ІТ-кластера з 10 січня по 13 лютого 2022 року відбудеться «Кубок Університетів».