Команда ХНУРЕ виборола Кубок України з програмування

19.09.2022

Четвертого серпня було підведено підсумки Кубку України з програмування, який відбувся впродовж червня-серпня. Головним ініціатором та організатором проведення Кубку стала кафедра Програмної інженерії Харківського націоанльного університету радіоелектроніки. За технічну реалізацію відповідав старший викладач кафедри ПІ Олександр Саманцов.
Загалом було зареєстровано 132 команди. 53 студентські команди, 69 команд школярів та 10 команд ветеранів. ХНУРЕ у змаганнях представляли 10 команд.
Команди були з Одеси, Львова, Харкова, Києва, Хмельницького, Дніпра, Полтави, Вінниці, Запоріжжя, Ужгорода, Житомира, Чернівців, Чернігова. Дуже багато команд було з Києва, Березані, Славутича (Київської області). Були команди з Кременчука, Олександрії, Хуста(Закарпатська область), Гусятину(Тернопільська область), Рогатина(Івано-Франківська область),Чорноморська(Одеська область), Покровська(Донецька область), Бахмача(Чернігівська область), Городка(Хмельницька область) .
Кубок складався з 10 етапів, які проводилися за тижнями. Кожний етап проводився як класичне змагання на 5 годин.
Після завершення основного етапу змагань учасники отримували розбір завдань, спілкувалися між собою та мали можливість розв’язувати ті задачі, які вони не змогли розв’язати під час основного етапу.
Змагання було проведено у двох дивізіонах. Учасники самостійно вибирали в якому дивізіоні брати участь. Перший дивізіон для більш досвідчених учасників, професіоналів з більш складними завданнями, другий – для початківців та школярів, які тільки розпочинають вивчення та реалізацію алгоритмів та структур даних.
За кожний етап команда отримувала бали згідно зайнятому місцю і кількості розв’язаних задач.
У другому дивізіоні молода команда університету радіоелектроніки [KhNURE] LLlyMePeHKu у складі: Дениса Рябцева (ПЗПІ-20-5), Артема Дьяченко (ПЗПІ-20-5), Дмитра Голоднікова (ПЗПІ-20-4) та Кирила Тимченко (ПЗПІ-20-5), виборола друге місце.
У першому дивізіоні перемогу у Кубку України з програмування отримала команда [KhNURE] Energy is not over у складі: Матвія Асландукова (СШІм-20-2), Ігора Баренблата (ІТІНФ-19-1) та Олега Валласа(випускник каф. ПІ).

Команда ХНУРЕ виборола Кубок України з програмування