Газета «Квант»

Незабаром після заснування Харківського національного університету радіоелектроніки в 1930 році, в нашому вузі було створено видання власної газети.

Як тоді писали, «важлива роль в ідейно-виховній роботі навчального закладу» належала багатотиражній газеті «Червоний будівельник», що виходила один раз в декаду. Спочатку вона була частиною парткому, комітету ЛКСМУ та профспілкових організацій Харківського учбово-будівельного комбінату (ХУБК), який об’єднував Харківський інженерно-будівельний інститут (ХІБІ), будівельний технікум, денний і вечірній робітфаки, а згодом – органом партбюро, комітету ЛКСМУ і профспілкових організацій ХІБІ. Виходила газета з 1930-го по жовтень 1941 року.

В Музеї історії ХНУРЕ зберігся один примірник випуску №13 від 29.04.1931 р і гумористичне додаток до газети від 07.12.1940 р, що було присвячено 10-річному ювілею ХІБІ.

З плином часу та з огляду на періодичну зміну профілю нашого навчального закладу газета виходила під різними назвами: «Горные кадры», «За инженерные кадры», «Инженерные кадры»… Майже два останніх десятиріччя вона має назву «Квант» і дотепер друкувалася у чорно-білому варіанті один раз на місяць. З грудня 2015 року видання «Квант» стало виходити і в електронному кольоровому форматі на сайті ХНУРЕ для всіх студентів, викладачів та співробітників вишу!

Випуски газети:

зберегти цю сторінку в PDF